Moldova este reprezentată la Expoziția Internațională de Comerț cu Servicii din China (CIFTIS)

3 sep. 14:20   Economie
3195 0

Expoziția China International Fair for Trade in Services (CIFTIS), care este una dintre cele mai mari expoziții din lume în acest domeniu, se desfășoară la Beijing la Centrul Național de Convenții și Parcul Shougang în perioada 2-6 septembrie.

La expoziție este prezentat și un stand cu vinuri care vor reprezenta Republica Moldova.

În cadrul CIFTIS-2023, pe tema "Deschiderea duce la dezvoltare, cooperarea creează un viitor reciproc avantajos", se vor desfășura 10 summituri și 102 forumuri tematice. La expoziție participă peste 2.400 de companii, dintre care 500 sînt lideri în domeniile lor.

Vicedirectorul Centrului Internațional de Comerț pentru Servicii din Beijing, Zhou Lin, a declarat că viitoarea expoziție va pune accent pe nouă subiecte legate de servicii în domenii precum telecomunicații, calculatoare, informații, finanțe, precum și în domeniul sănătății, salubrității și ecologiei.

Suprafața totală a expoziției este de aproximativ 155.000 mp și include o expoziție extinsă în Centrul Național de Convenții din China și nouă expoziții tematice în Parcul Industrial Shougang.


Acestea acoperă următoarele domenii:

* telecomunicații,

* calculatoare și informații,

* finanțe,

* cultură și turism,

* educație,

* sport,

* lanțul de aprovizionare și business,

* consultanță în inginerie și construcții,

* sănătate și servicii de mediu.

Republica Moldova este reprezentată de soții Glîbaci - Alexandru și Irina.

Potrivit lui Alexandru Glibaci, toți vizitatorii expoziției manifestă un mare interes, deoarece în China Moldova este un fel de țară exotică despre care nimeni nu cunoaște.

"Noi nu atît facem publicitate vinului, cît le spunem că sîntem dintr-o țară mică între Ucraina și România, în nordul Mării Negre. Tuturor le este foarte interesat. Eu și soția mea, , am început să facem afaceri în China din interes, anterior venisem aici în calitate de turiști", a spus el.

"Participăm la această expoziție din partea ambasadei. Ambasada ne ajută foarte mult, ne îndrumă, ne oferă materiale publicitare, luăm legătura adesea, ne întîlnim. Însuși Ambasadorul nostru are cunoștințe bune despre vinuri, chiar, din cîte știu eu, face singur vin acasă. Prin urmare, de multe ori ne dă sfaturi, ne recomandă unde să mergem și, uneori, ne face cunoștință cu clienții. Pentru noi, această expoziție este una dintre cele mai bune și mai prestigioase. Aș dori să profit de această ocazie pentru a-mi exprima marea recunoștință Ambasadorului Dumitru Braghiș", a spus Alexandru Glîbaci.

La deschiderea expoziției, a ținut un discurs prin video conferință președintele Chinei, Xi Jinping. El a spus că RPC va extinde accesul la sectorul său de servicii, va promova deschiderea comerțului transfrontalier cu servicii, va crește nivelul de standardizare în această industrie și va extinde constant deschiderea instituțională.

9
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?