X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

China este hotărîtă să aprofundeze încrederea reciprocă cu Rusia în domeniul militar

28 dec. 2023,, 23:15   Externe
1989 0

China este pregătită să aprofundeze încrederea reciprocă cu Rusia în domeniul militar, precum și să contribuie împreună la menținerea securității internaționale și regionale.

Acest lucru a fost declarat joi de purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian, în cadrul unui briefing.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin, rezumînd rezultatele anului la o conferință de presă anuală combinată cu o linie directă, a declarat că Rusia și China cooperează în domeniile militar, economic și umanitar, dar nu creează blocuri sau prietenii împotriva țărilor terțe.

"Am atras atenția asupra aprecierii pozitive pe care președintele rus Vladimir Putin a dat-o relațiilor bilaterale, și inclusiv a relațiilor dintre armata chineză și cea rusă", a declarat Wu Qian. El a precizat că, sub îndrumarea strategică a celor doi lideri, relațiile dintre Federația Rusă și RPC s-au dezvoltat constant în ultimii ani, cooperarea între militari a continuat să se aprofundeze, iar conținutul strategic al relațiilor dintre cele două țări a continuat să se aprofundeze.

"Armata chineză este pregătită să depună eforturi comune cu armata rusă pentru a implementa pe deplin acordurile importante la care au ajuns liderii celor două țări, pentru a consolida în continuare interacțiunea și coordonarea strategică, pentru a organiza în mod regulat patrule maritime și aeriene comune și pentru a consolida schimburile și cooperarea dintre forțele armate ale celor două țări în exerciții militare comune, instruiri comune, pregătirea personalului și alte domenii", a subliniat Wu Qian.


Potrivit acestuia, armata chineză este pregătită, împreună cu forțele armate ruse, "să continue să aprofundeze încrederea reciprocă în domeniul militar, să lucreze împreună pentru a pune în aplicare Inițiativa de Securitate Globală, să protejeze în comun justiția și imparțialitatea internațională, să aducă noi contribuții la menținerea securității și stabilității internaționale și regionale și să servească cauza construirii unei Comunități de destin comun pentru omenire".

7
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?