Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

China dorește aprofundarea cooperărilor cu Brazilia

26 sep. 2023,, 21:30   Externe
2074 0

China este pregătită să colaboreze cu Brazilia, pentru a aprofunda cooperarea practică integrală, pentru a consolida coordonarea în cadrul mecanismelor multilaterale precum BRICS și G20, pentru a promova construirea unei comunități cu viitor comun pentru umanitate.

A declarat Li Xi, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), în timpul vizitei efectuate în Brazilia.

În cadrul dialogului avut cu președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, Li a arătat că China și Brazilia sînt cele mai mari țări în curs de dezvoltare din emisfera estică, respectiv, vestică, și totodată parteneri strategici cuprinzători. Cele două țări trebuie să promoveze încrederea politică mai profundă și sprijinul reciproc în problemele care vizează interesele centrale și preocupările majore ale fiecărei părți.

PCC este dispus să consolideze schimburile și învățarea reciprocă cu Partidul Muncitorilor din Brazilia, să exploreze în comun calea modernizării, în conformitate cu condițiile naționale ale fiecărei părți, promovînd dezvoltarea profundă a Parteneriatului Strategic cuprinzător China-Brazilia.

La rîndul său, președintele Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că Brazilia și China sînt buni prieteni și parteneri care mențin o cooperare bilaterală fructuoasă în domenii precum politica, economia și comerțul, da și în relațiile partidelor politice și cooperarea în domeniul afacerilor internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?