X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

China a respins afirmațiile UE

10 iul. 08:15   Externe
3249 1

Declarațiile unui oficial al Uniunii Europene cu privire la reticențele Chinei, pînă de curînd, de a solicita consultări privind taxele vamale pentru vehiculele electrice, în ciuda încercărilor de implicare ale UE timp de mai multe luni, sînt "în mare contradicție cu faptele".

Declarația a fost făcută de Ministerul Comerțului din Republica Populară Chineză.

Potrivit purtătorului de cuvînt oficial al ministerului, ca răspuns la solicitarea presei de a comenta declarația relevantă a ambasadorului UE în China, Jorge Toledo Albignana, China și-a exprimat dezacordul puternic la nivel bilateral și în formate multilaterale încă de la începutul anchetei antisubvenții a UE privind mașinile electrice chineze, lansată în octombrie 2023.

Pentru a confirma acest lucru, reprezentantul ooficial a făcut referire la schimburile bilaterale pe această temă din ultimele luni, prin întîlniri față în față și mesaje scrise între liderii de vîrf și la nivel ministerial.

"China a dat dovadă de cea mai mare sinceritate", a subliniat el. Potrivit acestuia, China speră că partea europeană va merge mai departe, își va dovedi atitudinea sinceră și va impulsiona procesul de consultare pentru a ajunge la o soluție reciproc acceptabilă cît mai curînd posibil.


După cum a remarcat oficialul, China este ferm convinsă că măsurile comerciale protecționiste sînt în detrimentul dezvoltării industriilor ecologice globale și al cooperării în industria auto și că toate țările ar trebui să colaboreze pentru a promova transformarea economică ecologică.

El a subliniat că RPC se opune ferm oricăror metode unilaterale și protecționiste care politizează problemele comerciale sau le folosesc ca arme.

China va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja interesele ca răspuns la orice acțiuni care implică abuzul de reguli și suprimarea țării, a conchis purtătorul de cuvînt oficial al Ministerului Comerțului din RPC.

2
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав