X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

„Cea mai mică maimuță din lume” a dat naștere unor pui-gemeni

11 iun. 00:30   Externe
3417 0

Două „cele mai mici” maimuțe gemene din lume, cîntărind doar 15 grame fiecare, s-au născut la Symbio Wildlife Park din Sydney, Australia.

Puii nou-născuți au cucerit deja inimile vizitatorilor și personalului grădinii zoo. Despre asta scrie Daily Star.

Puii adorabili s-au născut la sfîrșitul lunii mai dintr-o pereche de marmosets pitici – Pepper și Mateo. Bebelușii sînt acum sub supravegherea atentă a părinților lor și a lucrătorilor dedicați la grădina zoologică.

Apropo, aceste primate provin din pădurea tropicală amazoniană și sînt cunoscute pentru statura lor mică – doar 12-15 cm înălțime. Membrii speciei joacă un rol vital în ecosistemul lor, ajutînd la dispersarea și polenizarea semințelor plantelor.

„Nașterea gemenilor este o dovadă a devotamentului personalului nostru pentru conservarea speciilor pe cale de dispariție. Sîntem încîntați să urăm bun venit noilor membri ai familiei noastre de prieteni”, a declarat Zoe Ridge, specialistă de la Symbio Wildlife Park.


Vizitatorii menajeriei, situată la marginea de sud a orașului Sydney, îi pot admira acum pe adorabilii gemeni, care au devenit vedete în rețelele de socializare imediat după naștere. Utilizatorii le numesc „cele mai drăguțe creaturi” pe care le-au văzut vreodată în viața lor.

Apropo, timp de o jumătate de secol, Symbio Wildlife Park a fost lider în conservarea speciilor de animale rare.

5
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав