X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

În Mexic e atît de cald, încât maimuțele cad moarte din copaci

22 mai. 19:30   Externe
2676 0

Maimuțe urlătoare, o specie deja amenințată, au căzut moarte din copaci în pădurile tropicale din sud-estul Mexicului în ultimele săptămîni, din cauza secetei grave și a valurilor de căldură sufocantă.

În statul Tabasco, unde se estimează că în această săptămînă temperaturile vor depăși 45 de grade Celsius, presa locală a raportat pînă la 85 de decese în rîndul maimuțelor. Autoritățile locale au confirmat că este o situație gravă, dar nu au furnizat un bilanț, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Agenția de protecție civilă din Tabasco spune că deshidratarea este cauza morții maimuțelor. Într-o pădure de lîngă Camalcalco, în statul Tabasco, voluntarii au colectat cadavrele maimuțelor urlătoare care au murit din cauza temperaturilor ridicate și au adus găleți cu apă și fructe pentru a încerca să salveze animalele rămase în viață. Maimuța urlătoare cu manta este clasificată ca specie vulnerabilă pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. „Mor pentru că este extrem de cald. Vizitez statele acestea de mult timp și niciodată nu am simțit o căldură atît de puternică”, a declarat luni președintele mexican Andrés Manuel López Obrador, care provine din Tabasco.

„Deci, da, trebuie să avem grijă de animale și da, o vom face”, a adăugat el. Ministerul Mediului din Mexic a declarat luni că face eforturi pentru a stopa moartea maimuțelor, cauzată probabil de un număr mai mare de factori, inclusiv „insolație, deshidratare, malnutriție sau pulverizarea culturilor cu produse toxice.”

Mexicul se confruntă de cîteva săptămîni cu temperaturi în creștere. Ministerul Sănătății din Mexic a anunțat că cel puțin 26 de persoane au murit din cauze legate de căldură între pe 17 martie și 11 mai.

0
0
1
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?