Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Întrevedere Blinken-Wang la Munchen

17 feb. 10:45   Externe
2379 0

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat cu omologul său chinez Wang Yi, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, relatează AFP.

Întîlnirea survine în cadrul eforturilor Chinei şi Statelor Unite de stabilizare a unei relaţii tensionate şi urmează după summitul celor doi preşedinţi desfăşurat în noiembrie în California.

Blinken şi Wang, care vorbiseră ultima dată în decembrie prin telefon, nu au făcut nicio declaraţie presei.

După o fază deosebit de tensionată la începutul anului trecut, legată de cazul balonului chinezesc care a survolat teritoriul SUA, Washingtonul şi Beijingul afişează o voinţă de a gestiona relaţia 'în mod responsabil' şi doresc să progreseze în anumite domenii de cooperare, precum lupta contra traficului cu drogul de sinteză fentanil, care omoară anual zeci de mii de americani.

Ministrul Wang Yi şi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, au avut la sfîrşitul lunii trecute, la Bangkok, discuţii calificate atunci drept 'sincere' şi 'substanţiale', care au vizat inclusiv subiectul foarte sensibil al Taiwanului.


Aceste întîlniri succesive ar putea să conducă la un apel telefonic în cursul primăverii între preşedintele chinez Xi Jinping şi cel american Joe Biden, după întrevederea pe care au avut în persoană la Woodside, în California, în toamna trecută.

0
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?