Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ce a spus președintele Ucrainei despre negocierile cu Rusia

20 dec. 2023,, 11:00   Externe
3362 0

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, în cadrul conferinței de presă finale, răspunzînd la întrebarea cînd și în ce condiții ar putea avea loc negocierile cu Rusia în interesul Ucrainei, a spus că această problemă (negocieri) nu este actuală astăzi, nu vede astfel de o cerere din partea Rusiei.

„Avem Formula de pace. Astăzi, aceasta este singura platformă care funcționează. Ultima întîlnire din Malta a fost foarte bună. Aproape 80 de țări. După aceasta, întîlnirea va avea loc în Elveția”, a spus Zelenski.

După această întrunire, a spus el, se va lucra la organizarea unui „summit la nivel de lider”: „La această întrunire se vor rezolva ultimele cinci puncte. Primele cinci puncte ale formulei au fost definitivate între consilieri la o întîlnire din Malta, următoarele cinci vor fi definitivate, dacă va da Dumnezeu, vor fi finalizate la întrunirea din Elveția. După aceasta, vom organiza un summit al liderilor”.

„Cînd documentul corespunzător este gata, atunci îl vom putea preda reprezentanților Federației Ruse într-un format sau altul. Cînd toate statele lumii se vor uni în jurul documentului nostru, atunci acest document poate fi transmis, așa cum a fost, de exemplu, cu cerealele – prin ONU sau prin alți lideri de autoritate – ne vom gîndi mai tîrziu, va fi transmis către acea parte”, a spus Zelenski.

El a adăugat că dacă „cealaltă parte” este gata să accepte acest document, aceasta va indica faptul că problema negocierilor este relevantă: „Nu este relevantă astăzi. Nu văd o cerere din partea Rusiei.”


„Din moment ce președintele rus Vladimir Putin spune că obiectivele de război ale Federației Ruse sînt neschimbate, înseamnă că „nu vrea pace”, a adăugat Zelenski.

Anterior, președintele rus a spus că va fi pace în Ucraina cînd Rusia își va atinge obiectivele.

Potrivit acestuia, Rusia va continua să lupte pentru „denazificarea și demilitarizarea” Ucrainei, asigurîndu-i statutul neutru.

„Va fi pace cînd ne vom atinge obiectivele. Ele nu se schimbă - denazificarea Ucrainei, demilitarizarea și statutul ei neutru”, a spus Vladimir Putin în cadrul „Bilanțului anului”.

7
3
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?