Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Ce a declarat Ministerul chinez de Externe despre participarea la Summit-ul pentru Pace

27 mai. 18:15   Externe
2441 1

China va sprijini o conferință care va fi recunoscută atît de Rusia, cît și de Ucraina, cu „participarea egală a tuturor părților”.

Informația este prezentată de RBC-Ucraina cu referire la purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Chinei, Mao Ning, în timpul unei conferințe de presă.
După cum a menționat purtătoarea de cuvînt, în ceea ce privește războiul de pe teritoriul Ucrainei, China a menținut întotdeauna o „poziție corectă și obiectivă” și a lucrat pentru a promova discuțiile de pace.
De asemenea, ea a precizat că Beijingul încurajează o soluționare pașnică a „crizei” și pledează pentru o conferință internațională de pace, care va fi recunoscută de Ucraina și Rusia, cu „participarea egală a tuturor părților”. La rîndul său, China, în special, este dispusă să țină legătura cu comunitatea internațională pentru a promova o „soluționare politică a crizei”.
Întrebată dacă China va trimite o delegație la Summitul global pentru pace, Ning a declarat: „Deocamdată, nu am nimic de împărtășit în această privință”.
Reuniunea va avea loc în Elveția în perioada 15-16 iunie. În total, au fost invitate peste 150 de țări. Federația Rusă nu a fost invitată la acest forum, dar i se va permite să participe la următoarele reuniuni.
Recent, președintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a invitat public pe președintele SUA, Joe Biden, precum și pe liderul chinez Xi Jinping să participe la Summitul elvețian pentru pace.
7
1
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?