X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 139
Transnistria stiri: 1455

Ce a apărut pe un aeroport părăsit din Grecia

19 iun. 22:30   Externe
5660 0

Grecia construiește cel mai mare oraș smart „verde” din Europa, un proiect spectaculos a cărui valoare totală se ridică la 8 miliarde de dolari, după un proiect demarat cu mai bine de un deceniu în urmă.

Aflat pe locul unui fost aeroport de lîngă Atena, orașul Ellinikon urmează să includă, printre altele, primul zgîrie-nori din Grecia, un parc sportiv și un mall de lux.

Marea atracție o reprezintă însă faptul că el se află într-o zonă cu vedere la Marea Egee, cu o ieșire la plajă de peste 3 kilometri, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Lucrările de construcție la orașul smart trebuiau să înceapă inițial în 2008, dar au fost suspendate, după care proiectul a fost reluat în 2020. Iar anul trecut au început și primele lucrări de construcție la Cove Residences, o serie de vile de lux.

Alte 180 de apartamente vor fi construite în Turnul Riviera, un zgîrie-nori cu 50 de etaje și o înălțime de 198 de metri.


Parcul metropolitan din Ellinikon se va întinde pe o suprafață de 260 de hectare, el urmînd să fie apropiat ca dimensiune de celebrul parc Alley Pond din Queens, New York.

1
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав