X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Case moderne construite din pămînt în Maroc

10 dec. 2023,, 05:30   Externe
2648 0

În Maroc, un start-up construiește locuințe la prețuri accesibile, folosind un material omniprezent: solul. Eco-dôme Maroc a fost înființată în 2016.

Aceasta îmbină tradițiile locale cu tehnologia modernă pentru a construi clădiri în formă de dom care, potrivit companiei, sînt mai ieftine, mai durabile din punct de vedere ecologic și mai eficiente din punct de vedere energetic decît casele obișnuite din beton.

Fondatorul spune că a descoperit „o tradiție foarte bogată de construcții din pămînt” folosită de generațiile anterioare în timp ce călătorea prin țară, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Fiecare casă construită de Eco-dôme este unică. Odată ce compania primește o comandă, primul pas este să analizeze compoziția solului de la fața locului pentru a determina, dacă acesta este potrivit pentru construcție.

Se pot adăuga cantități mici de var sau de ciment pentru o performanță optimă, iar modelele de simulare termică sînt rulate pentru a stabili grosimea ideală a pereților domului, astfel încît acesta să poată absorbi căldura în timpul verii și să o elibereze în timpul iernii.

Primul Eco-dôme a fost finalizat în 2017. A fost o casă de 72 metri pătrați într-o zonă rurală de lîngă Rabat, capitala marocană, construită pentru un client care o folosește drept casă de vacanță.


6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?