Transnistria stiri: 1305
Eurovision stiri: 493

Casa Albă: Scurgerile de materiale clasificate nu au afectat sprijinul SUA pentru Ucraina

11 apr. 2023,, 11:00   Externe
2373 0

Scurgerea materialelor secrete ale Pentagonului cu privire la planurile Washingtonului și NATO de a pregăti Forțele Armate ale Ucrainei pentru o contraofensivă nu a afectat sprijinul SUA pentru Ucraina.

John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice la Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă, a anunțat acest lucru în cadrul unui briefing.

"A afectat acest lucru sprijinul pentru Ucraina? Răspunsul este nu. Vom sprijini Ucraina atîta timp cît va fi nevoie pentru modernizarea tehnologică, așa cum a spus mai devreme președintele SUA", a spus el.

Anterior, presa americană a anunțat că Pentagonul și Departamentul de Justiție al SUA au lansat o anchetă din cauza scurgerii de documente secrete referitoare la planurile Washingtonului și NATO de a pregăti Forțele Armate ale Ucrainei pentru o contraofensivă. O mulțime de materiale care dezvăluie date despre orarele de aprovizionare cu arme și numărul de trupe au fost publicate, în special, pe Twitter și Telegram. Pe 7 aprilie, The New York Times a raportat că o nouă porțiune a documentelor secrete americane pe subiecte ucrainene a apărut pe internet. Potrivit publicației, au fost găsite și materiale legate de Orientul Mijlociu și China.

Reuters subliniază că aceasta ar putea fi una dintre cele mai importante scurgeri de informații de cînd au apărut peste 700.000 de documente, videoclipuri și telegrame diplomatice pe site-ul WikiLeaks în 2013. În același timp, după cum notează agenția, documentele distribuite pe internet se pot dovedi a fi false.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?