X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Autoritățile americane verifică autenticitatea documentelor care au ajuns în rețea

10 apr. 2023,, 11:00   Externe
3089 0

Departamentul american al Apărării verifică autenticitatea documentelor presupuse clasificate de la departamentul militar și serviciile de informații americane care au ajuns pe internet.

Acest lucru este declarat într-o declarație scrisă pe scară largă a secretarului de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

„Departamentul Apărării continuă să investigheze și să verifice autenticitatea documentelor fotografiate care circulă pe rețelele de socializare și care par să conțină informații clasificate și secrete”, a spus ea.

Singh a spus că administrația de la Washington „evaluează impactul pe care aceste documente fotografiate l-ar putea avea asupra securității naționale a SUA și asupra aliaților și partenerilor națiunii”. Ea a adăugat că oficialii americani „s-au implicat cu aliații și partenerii în weekend și au informat comisiile corespunzătoare ale Congresului despre publicarea” materialelor.

"Prioritatea principală a Departamentului Apărării este apărarea ţării noastre şi a securităţii noastre naţionale. Am sesizat această chestiune către Departamentul de Justiţie, care a pornit o anchetă penală", a conchis purtătorul de cuvînt adjunct al Pentagonului.


Anterior, Reuters a anunțat, citînd sursele sale, că documentele vehiculate pe internet ar putea fi false. Potrivit acestuia, autoritățile americane admit că actele pot conține „informații inexacte cu scopul de a prejudicia interesele de securitate ale SUA”. Joi, The New York Times, citînd reprezentanți ai administrației președintelui american Joe Biden, a raportat că Pentagonul a lansat o investigație privind scurgerea de documente clasificate referitoare la planurile SUA și NATO de a pregăti forțele armate ucrainene pentru o contraofensivă. Multe materiale care dezvăluie informații despre programul de aprovizionare cu arme și numărul de trupe au fost publicate, în special, pe Twitter și Telegram.

Vineri, publicația a informat că un nou lot de documente secrete americane pe subiecte ucrainene a apărut pe internet. Potrivit acestuia, au fost găsite și materiale legate de Orientul Mijlociu și China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?