Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

S-a aflat despre posibila pierdere a încrederii față de SUA din partea aliaților din cauza Ucrainei

7 dec. 2023,, 10:31   Externe
3630 0

Blocarea votului asupra noului proiect de ajutor pentru Ucraina va avea consecințe negative pentru SUA.

Acest lucru, printre altele, ar putea submina încrederea aliaților Washingtonului. Acest lucru a fost declarat de fostul oficial american Max Bergmann într-o conversație cu Bloomberg.

În opinia sa, mulți dintre cei care se bazează pe garanțiile de securitate ale SUA vor avea acum un șoc, deoarece "pur și simplu nu se poate conta pe americani". În plus, legarea cererilor privind preocupările SUA de plata ajutorului creează un precedent îngrijorător, mai ales cînd Washingtonul "susține democrația în Ucraina", a spus fostul oficial.

Anterior, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american, a îndemnat Congresul SUA să sprijine ajutorul acordat Ucrainei. El a precizat că acum "miza este prea mare și consecințele sînt prea grave", iar finanțarea pentru Ucraina nu ar trebui să rămînă "ostatică".

La 7 decembrie, a devenit cunoscut faptul că Casa Albă va oferi asistență complexului militar-industrial (CMI) din Ucraina. În special, SUA își va trimite consilierul la Ministerul Industriei Strategice din Ucraina.


Cu puțin timp înainte, însă, s-a relatat despre alegerea dificilă a SUA - Ucraina sau NATO. La acea vreme, coordonatorul Casei Albe, John Kirby, a explicat că, dacă SUA încetează să mai sprijine Ucraina cu bani, atunci va trebui să își ajute aliații din NATO cu sînge.

8
15
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?