Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Carlson: „Occidentul a respins Rusia, lucru care l-a jignit pe Putin”

13 feb. 09:24   Externe
3178 0

Prezentatorul american Tucker Carlson, după interviul său cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat că a fost surprins de răspunsul președintelui rus la întrebarea de ce a fost nevoie ca Rusia să atace Ucraina.

„La începutul interviului am pus cea mai evidentă întrebare: de ce ați făcut asta? De ce ați simțit o amenințare, o amenințare fizică imediată?

Iar răspunsul primit ne-a șocat. Putin a vorbit foarte mult timp, probabil o jumătate de oră, despre istoria Rusiei, începînd din secolul al VIII-lea. Vladimir Putin crede că Rusia are pretenții istorice asupra unei părți a Ucrainei. Credem că acesta (atacul asupra Ucrainei) ar trebui privit ca o expresie sinceră a ceea ce crede el.

Cînd a fost întrebat de ce ați pornit ofensiva asupra Ucrainei în urmă cu doi ani, în februarie 2022, el a spus că a simțit amenințare fizică din partea NATO prin Ucraina, fiind îngrijorat că Ucraina va avea arme nucleare etc., etc.

S-a lansat într-o explicație extrem de amănunțită a istoriei, trecînd la secolul al IX-lea, la formarea Rusiei din triburile slave într-o națiune, la formarea Ucrainei și Rusiei.


"Am ajuns la concluzia că acesta a fost răspunsul lui – istoria zonei și formarea țării sale, legătura cu Ucraina – aceasta este ca baza politicii sale față de Ucraina. M-a interesat cu adevărat, a devenit mult mai interesant cînd mi-am dat seama ce are în vedere, ce crede despre această regiune”, a spus Tucker Carlson.

El crede că Vladimir Putin este foarte ofensat de faptul că Occidentul nu l-a acceptat. El neagă acest lucru, desigur, dar este evident.

„Cred că, la fel ca mulți ruși, se aștepta ca sfîrșitul Războiului Rece să fie un fel de invitație către Rusia în Europa. Și Occidentul a respins Rusia. Nu iau partea nimănui aici, poate că Occidentul a avut motive întemeiate, dar în orice caz Occidentul a fost hotărît să nu fie într-o alianță cu Rusia. Acesta este scopul NATO - să descurajeze Rusia, iar Putin a fost ofensat, foarte ofensat. Ochii i-au strălucit cînd am vorbit despre respingerea Rusiei de către Occident, am vorbit probabil mai mult de o oră. În orice caz, el nu are o teorie coerentă pe care ar putea să mi-o prezinte pentru a explica de ce stau așa lucrurile ", a spus Carlson.

9
4
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?