Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Bunuri în valoare de 25 de milioane de dolari aparținînd fiicei ex-președintelui Uzbekistanului, confiscate

9 aug. 2023,, 11:30   Externe
2798 0

Oficiul britanic pentru fraude grave (Serious Fraud Office - SFO) a confiscat bunuri în valoare de peste 20 de milioane de lire sterline (25 de milioane de dolari) de la Gulnara , fiica fostului președinte uzbec Islam Karimov.

Despre aceasta se arată într-un comunicat al agenției de supraveghere.

"SFO instrumentează un caz penal pentru a recupera bunuri evaluate la peste 20 de milioane de lire sterline de la Karimova, fiica fostului președinte al Uzbekistanului", se arată în document. Se precizează că este vorba despre trei proprietăți de lux: două apartamente în cartierul londonez Belgravia și un conac în comitatul Surrey.

"Am descoperit un lanț financiar complex care a implicat mai multe conturi și companii offshore pentru a prelua controlul asupra acestor proprietăți", a declarat șefa SFO, Lisa Osofsky. Ea a precizat că acesta ar fi un pas înainte atît în cazul specific, cît și în "eforturile continue de eradicare a corupției în Marea Britanie".

Biroul susține că Karimova "a primit sute de milioane de dolari sub formă de mită de la companii de telecomunicații între 2004 și 2012 pentru a le ajuta să organizeze accesul lor la piața uzbecă".

9
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?