Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Bundesbank: Germania este probabil în recesiune

20 feb. 16:14   Externe
2477 0

Germania este probabil în recesiune, deoarece cererea externă este slabă, consumatorii rămîn precauți în ceea ce privește cheltuielile și investițiile interne sînt frînate de costurile ridicate ale împrumuturilor.

Acest lucru este menționat în raportul lunar publicat al Bundesbank.

„Nu există încă niciun semn de redresare în economia germană, notează Bundesbank. Productivitatea economică ar putea scădea din nou ușor în primul trimestru al anului 2024. În cazul unei a doua contracții consecutive (un trimestru), economia germană se va afla într-o stare de recesiune tehnică.”

Deocamdată, economia va rămîne slabă, se arată în raport.

Cererea de produse manufacturate de la companiile germane din străinătate este în scădere, iar portofoliul de comenzi este în scădere.


În plus, companiile limitează investițiile, parțial din cauza unei creșteri puternice a costurilor de finanțare, a menționat autoritatea de reglementare.

Firmele sînt, de asemenea, afectate de creșterea puternică a salariilor nominale. În plus, grevele din sectoare cheie, cum ar fi transportul, pot afecta și PIB-ul în trimestrul curent.

Cu toate acestea, nu se așteaptă că întreruperile aprovizionării la Marea Roșie vor avea un impact semnificativ, deoarece companiile de transport maritim au o mulțime de capacități libere, iar costurile de transport reprezintă doar o mică parte din costul total al mărfurilor, se arată în raport.

Potrivit Bundesbank, în ciuda previziunilor slabe, nu se așteaptă la o deteriorare gravă a situației pieței muncii și că Germania nu riscă o recesiune extinsă și prelungită.

8
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?