X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Blinken pleacă în Europa săptămîna viitoare

10 feb. 09:45   Externe
2336 0

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, va sosi în Europa săptămîna viitoare, în principal pentru a participa la Conferința de Securitate de la München, în marja căreia vor avea loc o serie de întîlniri bilaterale.

Vizita lui Blinken în Europa, care va dura între 14 și 17 februarie, va începe cu Albania.

La Conferința de Securitate de la Munchen, Blinken va face parte dintr-o delegație americană mai mare, condusă de vicepreședintele Kamala Harris, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

"Secretarul de stat va avea întrevederi bilaterale pentru a continua discuțiile cu partenerii cu privire la modalitățile de obținere a unei păci și securități durabile în Orientul Mijlociu și pentru a sublinia angajamentul nostru de nezdruncinat față de securitatea transatlantică", a declarat Departamentul de Stat.

La actuala conferință nu au fost invitați reprezentanți ai guvernelor rus și iranian, precum și reprezentanți ai extremei drepte și extremei stîngi din Germania.


Potrivit presei, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ar putea veni în Germania pentru a participa la Conferința de Securitate de la Munchen.

1
1
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?