Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4058

Blinken este furios: Ce le-a spus subalternilor

21 mai. 08:45   Externe
2259 0

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Anthony Blinken, le-a ordonat subalternilor săi să se ocupe de scurgerile de informații despre diplomația legată de războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Trei oficiali ai Departamentului de Stat au declarat, sub protecția anonimatului, că în timpul unei întruniri cu colegii săi, Blinken le-a cerut celor care îi raportează direct să ajute la închiderea scurgerilor de informații, în special a celor legate de conflictul din Gaza.

Potrivit surselor anonime ale publicației, secretarul de stat este „înfuriat” de fluxul constant de relatări din presă care dezvăluie informații clasificate, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

În cadrul reuniunii, Blinken le-a reproșat colegilor săi nu doar scurgerea de materiale clasificate în presă, ci și faptul că jurnaliștii au aflat noi propuneri de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor deținuți de Hamas.

Scurgerile de informații au complicat și mai mult negocierile complexe și au subminat încrederea Departamentului de Stat în faptul că documentele sau detaliile conversațiilor cu ușile închise nu vor ajunge în presă.


Un oficial, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat că mesajul lui Blinken a fost „comunicat cu rigurozitate” în întreg Departamentul de Stat.

7
11
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?