X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Blinken, despre negocierile Israel-Hamas: "Am fost aproape, dar iar se complică tot"

22 mai. 14:45   Externe
2645 0

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a apreciat marţi că un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas în Fîşia Gaza este în continuare "posibil", dar decizia procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a cere mandate de arestare împotriva liderilor israelieni "complică" aceste eforturi.

"Cred că noi am fost foarte, foarte aproape în două rînduri", a afirmat şeful diplomaţiei americane în cadrul unei audieri parlamentare, salutînd "eforturile considerabile" desfăşurate de mediatorii egiptean şi qatarez.

"Noi lucrăm la aceasta în fiecare zi. Cred că există în continuare o posibilitate", a adăugat el, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

"Dar aceasta este pusă sub semnul întrebării de un anumit număr de evenimente şi trebuie să spun că decizia luată de procurorul CPI - echivalenţă ruşinoasă între Hamas şi liderii Israelului - cred că nu face decît să complice perspectivele de încheiere a unui astfel de acord", a mai afirmat Blinken.

Procurorul CPI, Karim Khan, a anunţat luni că a cerut emiterea unor mandate de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu şi pe cel al ministrului apărării Yoav Gallant.


Preşedintele american, Joe Biden, a calificat luni drept "scandaloasă" cererea pentru emiterea de mandate de arestare împotriva liderilor israelieni.

0
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав