X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Biden "păcătuiește" din nou: L-a confundat pe preşedintele Mexicului cu cel al Egiptului

9 feb. 21:00   Externe
2069 0

Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă greșeală, într-o alocuţiune în care s-a adresat în direct naţiunii în care a dat asigurări că nu are probleme cu memoria, în care a vorbit despre Abdel Fattah el-Sisi, „preşedintele Mexicului”.

Locatarul casei Albe se apăra în faţa presei în urma unui raport despre gestionarea documentelor clasificate care-i pune în discuţie sănătatea mentală, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

„Preşedintele Mexicului (Abdel Fattah el-)Sisi nu vrea să lase ajutor umanitar să treacă” în Fîşia Gaza.

Abdel Fattah al-Sissi nu este preşedintelui Mexicului, ci al Egiptului.

El dădea asigurări cu doar cîteva momente mai înainte că nu are probleme cu memoria.


„Sînt bine intenţionat, sînt un om în vîrstă, dar ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme cu memoria”, declara octogenarul.

Nu este prima oară cînd locatarul Casei Albe face o ”gafă” de acest fel.

La începutul acestei săptămîni, rememorînd un summit G7 în Anglia, în 2021, el i-a confurndat pe François Mitterrand, un preşedinte al Franţei în perioada 1981-1995, decedat în 1996, şi pe Emmanuel Macron.

Tot săptămîna aceasta, el evoca la un eveniment de campanie o conversaţie pe care ar fi avut-o în 2021 cu fostul cancelar german Helmut Kohl, decedat în 2017.

Vîrsta lui Joe Biden, un obişnuit al gafelor sau al unor declaraţii deşirate este un suniect de îngrijorare majoră a alegătorilor, potrivit unor sondaje.

Aceste anchete de opinie arată că este mai puţin cazul lui Donald trump, în vîrstă de 77 de ani, candidat în alegerile din noiembrie.

Însă miliardarul republican are, la rîndul său momente de confuzie.

În ianuarie, el şi-a confurndat rivala la obţinerea învestiturii republicane, republicana Nikki Haley, cu fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

3
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?