X 
Transnistria stiri: 1377
Eurovision stiri: 499

Biden a salutat acordul dintre Israel și Hamas

22 noi. 2023,, 10:30   Externe
1886 0

Președintele american Joe Biden a salutat acordul privind eliberarea ostaticilor luați de gruparea islamistă palestiniană Hamas în timpul atacului asupra Israelului, în schimbul unei încetări a focului.

Acest lucru este menționat într-o declarație a lui Biden pe site-ul Casei Albe, scrie "Adevărul European".

Guvernul israelian și Hamas au convenit asupra unei pauze de patru zile în lupte pentru a permite eliberarea a 50 de ostatici - femei și copii deținuți în Gaza - în schimbul a 150 de palestinieni încarcerați în Israel și a introducerii de ajutoare umanitare în enclavă.

Fiecare zi suplimentară de încetare a focului ar urma să includă eliberarea a încă 10 ostatici de către militanții Hamas.

Biden a declarat că acordul ar trebui, de asemenea, să aducă mai mulți ostatici americani acasă.


"Sînt foarte mulțumit că unii dintre acești bărbați și femei curajoși ... vor fi reuniți cu familiile lor atunci cînd acest acord va fi pus în aplicare pe deplin", a declarat Biden într-o declarație.

El a mulțumit liderilor Qatarului și Egiptului pentru "rolul important de lider" pe care l-au avut în realizarea acordului și a mulțumit Israelului pentru că a fost de acord cu o pauză lungă în luptele din Gaza pentru a permite livrarea de ajutor umanitar.

El a menționat că doi ostatici americani au fost eliberați la sfîrșitul lunii octombrie, ca parte a unei diplomații intense.

"Acordul de astăzi ar trebui să aducă acasă alți ostatici americani și nu mă voi opri pînă cînd nu vor fi toți eliberați", a declarat Biden.

Cabinetul israelian a aprobat deja acordul.

2
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?