X 
Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Beneficiile uimitoare ale uleiului de lavandă

8 iul. 2023,, 22:31   Externe
2779 0

Uleiul de lavandă este o minune, are o mulțime de beneficii pe care unii oamenii nici nu le bănuiesc, atît pentru om, cît și pentru anumite lucruri din jur.

De exemplu, dacă doriți să extindeți durata de viață a rimelului vostru, puneți o picătură de ulei de lavandă înăuntru.

Ține la distanță acarienii și bacteriile. Ajută la creșterea genelor și chiar mai mult, le face mai rezistente.

Uleiul de lavandă este deosebit de bun împotriva acneei, aplicat extern. Puteți amesteca uleiul de lavandă cu zeamă de lămîie și apoi aplicați extern, cu un tifon, direct pe zonele afectate de acnee.

Pentru luminozitatea tenului, este ideal să amestecați 1 lingură de zahăr brun cu o lingură de miere și cîteva picături de ulei de lavandă și să masați fața ușor.


În cazul nefericit în care aveți păduchi, amestecați ulei de lavandă cu ulei de cocos și aplicați pe păr un sfert de oră. Acest remediu vă va scăpa de pediculoză.

Dacă vă cade părul, e bine să amestecați uleiul de lavandă cu ulei de migdale, să masați scalpul și să vă puneți o cască de duș. După ce veți lăsa remediul să acționeze peste noapte, clătiți și veți observa că nu vă mai cade părul.

Aceeași metodă se folosește și pentru îndepărtarea mătreții, doar că ulei de lavandă se va combina cu cel de argan.

Puteți estompa ridurile, preparînd un amestec de ulei de lavandă, ulei de jojoba și 5 capsule de vitamina E. Acest amestec se aplică zilnic pe față și se ține într-o sticluță, la frigider.

Dacă aveți tenul uscat, e bine să aplicați cîteva picături de ulei de lavandă și puteți spune adio uscăciunii.

De asemenea, dacă aveți cearcăne pronunțate, amestecați cîteva picături de ulei de lavandă cu gel de aloe vera și masați blînd zona. În cîteva zile, veți observa estomparea cearcănelor.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?