Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Azerbaidjan: "UE nu este o structură pe deplin unificată"

3 ian. 17:30   Externe
2489 0

Europa va avea de cîștigat dacă va fi semnat în curînd un acord de pace între Azerbaidjan și Armenia.

Elchin Amirbayov, reprezentantul președintelui azer pentru misiuni speciale, a făcut această declarație într-un interviu acordat televiziunii publice estoniene (ERR).

Potrivit acestuia, dacă țările europene nu pot ajuta în acest sens, Azerbaidjanul se așteaptă ca acestea cel puțin să nu-l împiedice.

Reprezentantul președintelui azer a subliniat că Uniunea Europeană nu este o structură unificată, pozițiile țărilor UE individuale afectează negativ procesul de realizare a păcii pe termen lung în Caucazul de Sud.

"Aș dori să fac apel la țările UE să sprijine eforturile Azerbaidjanului de a finaliza procesul de pace cît mai curînd posibil și de a conveni pacea cu Armenia. Acest lucru va permite să se întoarcă pagina ostilității și întregul Caucaz de Sud să înceapă o viață normală atunci cînd toate cele trei țări vor deveni buni vecini. Aș dori să vă rog să vă abțineți de la orice acțiuni și declarații care ar putea afecta această perspectivă. Din nefericire, Uniunea Europeană nu este o structură pe deplin unificată și vedem cum pozițiile unor țări în mod individual afectează în mod negativ procesul de realizare a unei păci juste și pe termen lung în Caucazul de Sud", a remarcat reprezentantul președintelui azer.

10
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?