Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Avion prăbușit în Belgorod: Rusia acuză Ucraina că l-a doborît. Reacția Kievului

24 ian. 13:49   Externe
3433 0

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în Belgorod, la granița cu Ucraina. Rusia susține că în el erau 74 de persoane, dintre care 65 de prizonieri ucraineni pregătiți pentru un schimb, și că toți au murit.

Publicația Ukrainskaya Pravda, care a citat surse din apărarea ucraineană, a scris că avionul transporta rachete antiaeriene S-300 folosite în recentele atacuri devastatoare asupra Harkovului.

Preşedintele Dumei de Stat ruse (camera inferioară a parlamentului), Viaceslav Volodin, a acuzat miercuri Kievul că a doborît avionul care s-a prăbuşit în regiunea rusă Belgorod, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, relatează AFP. "Şi-au ucis în aer propriii soldaţi. Mamele lor, copiii lor îi aşteptau", a declarat Volodin în parlament. "Ne-au doborît piloţii care efectuau o misiune umanitară (...) cu rachete americane şi germane", le-a spus Volodin deputaţilor ruşi.

În același timp, surse din cadrul Statului Major al Ucrainei au confirmat pentru Ukrainskaya Pravda prăbușirea avionului militar rus Ilyushin-76. Surse din Statul Major susțineau că avionul transporta rachete antiaeriene S-300 folosite în recentele atacuri asupra Harkovului. Inițial, publicația ucraineană, citînd aceleași surse, a transmis că Forțele Armate Ucrainene au fost implicate în prăbușirea avionului, dar apoi informația a fost corectată doar în sensul anunțului prăbușirii, nu al implicării.

Kremlinul a refuzat să comenteze accidentul. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus doar că este „o informație destul de recentă” și că încă nu are nimic de comunicat.


2
1
0
13
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?