X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Asigurare obligatorie pentru bicicliști: În ce oraș spaniol vor să impună măsura

20 mai. 20:30   Externe
2228 0

Măsura privind introducerea asigurării obligatorii pentru bicicliști face parte dintr-o reacție din ce în ce mai violentă în Spania și în Europa împotriva bicicliștilor, care a dus la eliminarea noilor piste de biciclete și la acuzații de utilizare abuzivă a fondurilor UE de către orașe.

Primăria orașului Zaragoza a anunțat săptămîna trecută că dorește să facă obligatorie asigurarea pentru toți bicicliștii și utilizatorii de scutere electrice.

Dacă măsura va fi adoptată, orașul din nord-estul Spaniei va fi primul din Europa care îi va obliga pe bicicliști să încheie o asigurare de răspundere civilă, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Laura Vergara, manager la un grup de susținere a bicicliștilor din Spania, spune că este o măsura este una disproporționată, deoarece nu există „statistici privind accidentele care să demonstreze necesitatea de a oferi o asigurare obligatorie”.

Ea spune că majoritatea oamenilor sînt deja acoperiți pentru accidentele de bicicletă prin alte polițe, cum ar fi asigurarea locuinței, și că aceasta ar descuraja formele de călătorie ecologice.


Dacă măsura va fi aprobată, asigurătorii estimează că va costa aproximativ 20 de euro pe an pentru bicicliști.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?