Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Armenia este gata să negocieze cu Azerbaidjanul doar în Occident

13 dec. 2023,, 15:30   Externe
2102 0

Armenia încearcă să asigure o anumită coerență a negocierilor cu Azerbaidjanul și, ținînd cont de realizările anterioare obținute în cadrul platformelor occidentale, pentru Erevan este preferabil să le continue în aceleași formate.

Sarkis Khandanyan, deputat din partea fracțiunii de guvernămînt, șeful Comisiei pentru relații externe, a declarat jurnaliștilor acest lucru răspunzînd la întrebarea cum tratează Erevanul propunerile Moscovei cu privire la organizarea negocierilor.

Potrivit acestuia, au avut loc mai multe runde de întîlniri la nivel de miniștri de externe, liderii celor două țări s-au întîlnit de mai multe ori la Bruxelles, unde au fost convenite chestiuni fundamentale.

"Discuțiile privind proiectul tratatului de pace, problemele de principiu în perioada precedentă au avut loc (în formate occidentale). De aceea, Armenia spune că este o chestiune de eficiență. Și este foarte important să continuăm negocierile și să nu ne întoarcem la punctul zero", a adăugat el.

"Erevanul nu consideră eficientă platforma rusă de negocieri între Armenia și Azerbaidjan", a declarat Sarkis Khandanyan, șeful Comisiei parlamentare pentru relații externe.

2
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?