X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Armata israeliană a bombardat Universitatea Islamică din Gaza

11 oct. 2023,, 16:06   Externe
2877 0

Armata israeliană a publicat pe rețelele sociale o înregistrare video cu bombardarea Universității Islamice din Gaza, considerată a fi „un centru operațional, politic și militar al Hamas”.

„Hamas a transformat o instituție a cunoașterii într-o instituție a distrugerii”, se arată în comunicatul ministerul israelian al Apărării (IDF) care însoțește clipul video postat pe X/Twitter.

Imaginile, filmate de o dronă, prezintă un șir de explozii produse în incinta campusului universitar din Gaza. „IDF a lovit un important centru operațional, politic și militar al Hamas din Gaza - Universitatea Islamică. Hamas a transformat o universitate într-o tabără de antrenament folosită la dezvoltarea de arme și la culegerea de informații militare”, precizează IDF.

Israel a crescut frecvența atacurilor asupra Fîșiei Gaza și a impus blocada regiunii pe măsură ce războiul cu gruparea teroristă Hamas a intrat în a cincea zi. Bilanțul deceselor, în ambele tabere, depășește 3.000 de victime. În Fîșia Gaza, 1.055 de oameni au fost uciși și alți peste 5.100 au fost răniți de la începutul atacurilor aeriene ale Israelului.


3
0
0
7
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?