Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Anunț al companiei "Meta" pentru utilizatorii din Uniunea Europeană

23 ian. 22:03   Externe
2046 0

Gigantul tehnologic Meta, cu sediul în SUA, a anunţat luni că utilizatorii din Uniunea Europeană vor putea în curînd să-şi deconecteze între ele conturile de Instagram şi Facebook, precum şi alte servicii Meta, informează marţi agenţia DPA.

Acest lucru se va întîmpla în anticiparea noului Digital Markets Act (DMA) al blocului comunitar, care va intra în vigoare în martie. Modificările le vor permite utilizatorilor din UE, Spaţiul Economic European şi Elveţia să folosească multe dintre serviciile Meta fără a avea datele lor partajate între diferite platforme, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

De exemplu, utilizatorii vor putea folosi Facebook Messenger ca un serviciu de sine stătător, fără un cont Facebook. Cei care au conectat anterior între ele conturile de Facebook şi Instagram vor avea opţiunea de a le deconecta.

De asemenea, utilizatorii Facebook Marketplace şi Facebook Gaming vor putea accesa aceste servicii fără ca informaţiile de la conturile lor primare de Facebook să fie accesibile. Cu toate acestea, Meta a subliniat că această opţiune ar conduce la o funcţionalitate redusă.

Compania a spus că "în următoarele cîteva săptămîni" va începe să trimită notificări către utilizatorii din regiunea unde se aplică legea, oferind opţiunea de deconectare a serviciilor între ele. Aceasta include capacitatea de a împiedica Meta să combine date despre utilizarea Facebook şi Instagram.


DMA se aplică la şase companii tehnologice majore, în principal din Statele Unite, inclusiv Meta. Aceste companii sunt desemnate drept 'gatekeepers'.

În plus faţă de controlarea modului în care gatekeeper-ii pot partaja date între servicii, DMA cuprinde o gamă largă de reglementări ce vizează sporirea competiţiei şi crearea unui nivel de concurenţă pentru companiile care depind de gatekeeper-i pentru a-şi furniza serviciile.

Alte schimbări semnificative aşteptate în UE rezultate din DMA includ realizarea serviciilor de mesagerie precum WhatsApp şi Facebook Messenger interoperabile cu concurenţii şi constrîngerea Apple să permită dezvoltatorilor să-şi distribuie aplicaţiile iOS în afara Apple Store.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?