Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Amendă uriașă pentru TikTok, aplicată de Uniunea Europeană

15 sep. 2023,, 17:30   Externe
2483 0

Uniunea Europeană a aplicat vineri o amendă de 345 de milioane de euro rețelei de socializare TikTok pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR), în prelucrarea informațiilor referitoare la minori, potrivit AFP.

TikTok Technology Limited va trebui să plătească „amenzi administrative în valoare totală de 345 de milioane de euro” și să se conformeze regulilor UE, în termen de trei luni, a anunțat Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC) într-un comunicat de presă, acționînd în numele UE, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

DPC a deschis o investigație în septembrie 2021 asupra acestei subsidiare a gigantului chinez ByteDance, care are astăzi 150 de milioane de utilizatori în Statele Unite și 134 de milioane în Uniunea Europeană.

Neregulile vizate se referă la perioada cuprinsă între 31 iulie și 31 decembrie 2020.

Autoritatea irlandeză notează în decizia sa că înregistrarea copiilor pe platformă s-a făcut în așa fel încît conturile lor au fost definite ca fiind publice în mod implicit.


Cît privește modul „conexiune de familie”, care permite conectarea contului TikTok al unui părinte cu cel al adolescentului lor, compania nu a verificat dacă utilizatorul asociat era de fapt părintele sau tutorele celui care înregistra contul, se arată în decizie.

TikTok „nu este de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate”, a reacționat un purtător de cuvnt într-un comunicat remis AFP.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?