X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Aliyev: "Azerbaidjanul nu dorește un război cu Armenia"

6 dec. 2023,, 11:10   Externe
2477 0

Azerbaidjanul nu dorește război cu Armenia și ar trebui să existe garanții în acest sens.

Acest lucru a fost declarat de președintele azer Ilham Aliyev la forumul "Karabah: Revenirea acasă după 30 de ani. Realizări și dificultăți" de la Baku, relatează RIA Novosti.

Potrivit politicianului, Azerbaidjanul s-a confruntat cu unele provocări internaționale, în special, există neînțelegeri din partea mai multor țări, pe care republica le consideră parteneri.

Aliyev a subliniat că Baku informează acești parteneri despre poziția sa și subliniază importanța aplicării dreptului internațional pentru toate țările, care nu trebuie să fie selectivă.

"Azerbaidjanul a rezolvat toate problemele prin exercitarea dreptului la autoapărare în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU, iar exercitarea controlului deplin asupra teritoriului său este dreptul suveran al țării", a declarat președintele azer.


Erevan și Baku au început să discute anul trecut despre un tratat de pace cu medierea Rusiei, a Statelor Unite și a Uniunii Europene. La sfîrșitul lunii mai a acestui an, premierul armean Nikol Pashinyan a declarat că Erevanul este pregătit să recunoască suveranitatea Azerbaidjanului în cadrul granițelor sovietice, adică împreună cu Karabahul. După cum a anunțat președintele azer Ilham Aliyev, părțile ar putea semna un tratat de pace pînă la sfîrșitul anului, dacă Armenia nu-și schimbă poziția.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?