X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Azerbaidjanul va continua negocierile privind semnarea unui tratat de pace

1 dec. 2023,, 13:00   Externe
1714 0

Azerbaidjanul este pregătit să continue negocierile privind semnarea unui tratat de pace.

Acest lucru a fost declarat de președintele Milli Majlis, Sahiba Gafarova, în cadrul unei întâlniri cu președintele Bundestagului german, Berbel Bas.

Sahiba Gafarova a reamintit că Azerbaidjanul a fost cel care a fost inițiatorul păcii de lungă durată în regiune, prezentând cinci principii de bază conform cărora ar trebui semnat un tratat de pace cu Armenia, cu recunoașterea reciprocă a suveranității și integrității teritoriale.

Potrivit acesteia, provocările politice și militare ale Armeniei, precum și nerespectarea de către Erevan a obligațiilor sale în ultimii 3 ani și susținerea continuă a regimului separatist ilegal instaurat pe teritoriile azere au făcut ca măsurile antiteroriste ale Azerbaidjanului în Karabah să fie inevitabile.

Și, după cum a subliniat Gafarova, aceste măsuri au fost puse în aplicare fără victime în rândul populației civile și în deplină conformitate cu dreptul internațional.


În același timp, președinta Parlamentului a subliniat că niciun stat nu va tolera vreo entitate separatistă pe propriul teritoriu.

Gafarova a subliniat, de asemenea, că nu există obstacole pentru pacea cu Armenia, Azerbaidjanul fiind pregătit să reia negocierile pentru semnarea păcii pe baza recunoașterii reciproce a integrității teritoriale și a suveranității celor două țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?