Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Algeria nu a autorizat avioane militare franceze să treacă spre Niger, potrivit presei

22 aug. 2023,, 17:15   Externe
2053 0

Algeria a refuzat să acorde avioanelor de război franceze spațiul său aerian pentru o intervenție militară în Niger, a relatat ziarul algerian Al-Habr, citîndu-și sursele.

Ziarul a precizat că țara nord-africană a luat această decizie "ca răspuns la o astfel de solicitare a autorităților franceze", în contextul unei posibile invazii a Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) în Niger după refuzul rebelilor de a-l readuce la putere pe președintele Mohamed Bazoum, relatează ria.ru.

Radio Alger a adăugat că, în urma refuzului, Franța a făcut o solicitare similară Marocului și a primit acordul.

Luni, canalul de televiziune Al Arabiya a relatat că pregătirile pentru o posibilă operațiune militară împotriva rebelilor din Niger au început pe aerodromurile militare ale țărilor ECOWAS. În același timp, mass-media nu a precizat care sînt statele în cauză.

La sfîrșitul lunii iulie, armata din Niger a anunțat înlăturarea președintelui Mohamed Bazoum. Liderii majorității țărilor occidentale și ai organizației regionale ECOWAS au condamnat lovitura de stat. La începutul lunii august, participanții la o reuniune de urgență a șefilor de stat major din cadrul ECOWAS, desfășurată la Abuja, Nigeria, au adoptat un plan în cazul unei intervenții militare în Niger.

18
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?