X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Afacerile media ale lui Trump au pierdut zeci de milioane de dolari

3 apr. 09:00   Externe
1985 0

Preţul acţiunilor Trump Media & Technology Group a scăzut luni cu peste 22%, după ce compania de aplicaţii de social media, strîns legată de fostul preşedinte Donald Trump, a raportat o pierdere netă de 58,2 milioane de dolari, la venituri de doar 4,1 milioane de dolari în 2023.

În ciuda acestei scăderi a acţiunilor, capitalizarea de piaţă a companiei este încă de peste 6,8 miliarde de dolari după declaraţia sa la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse care a dezvăluit pierderea pentru anul trecut, transmite news.ro.

O mare parte din pierderea netă pare să provină din cheltuiala cu dobînzi de 39,4 milioane de dolari, potrivit declaraţiei.

Un purtător de cuvînt al companiei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la declaraţia financiară. Aceasta arată că, în 2022, Trump Media a avut un profit net de 50,5 milioane de dolari şi un venit total de doar 1,47 milioane de dolari.

Compania a încheiat anul 2023 cu numerar de doar 2,7 milioane de dolari.


Pierderile de anul trecut ale Trump Media – proprietara aplicaţiei Truth Social, folosită în mod obişnuit de fostul preşedinte, ar putea continua ceva timp, potrivit companiei.

„TMTG se aşteaptă să înregistreze pierderi operaţionale în viitorul previzibil”, se spune în declaraţia depusă, care a venit la o săptămînă după ce compania a început să fie tranzacţionată sub simbolul DJT pe Nasdaq.

De asemenea, declaraţia îi avertizează pe acţionari că implicarea lui Trump în companie ar putea expune compania la un risc mai mare decît în cazul altor companii de social media.

TMTG a dezvăluit, de asemenea, autorităţilor de reglementare că a identificat ”deficienţe semnificative în controlul său intern asupra raportării financiare” atunci cînd a pregătit o situaţie financiară anterioară pentru primele trei trimestre ale anului 2023.

De luni, Trump Media a spus că aceste ”slăbiciuni materiale identificate continuă să existe”.

Trump deţine 57,3% din acţiunile Trump Media, o participaţie evaluată la peste 4 miliarde de dolari, despre care Forbes a declarat săptămîna trecută că ar reprezenta mai mult de jumătate din valoarea sa netă totală.

El va primi, de asemenea, alte 36 de milioane de acţiuni din aşa-numitele acţiuni earn-out, în următorii trei ani, atîta timp cît acţiunile Trump Media ating în acea perioadă o serie de valori de referinţă.

Aceste obiective sînt toate cu mult sub preţul acţiunilor companiei de luni dimineaţa.

Preţul acţiunilor Trump Media a crescut vertiginos cînd acţiunile sale au început să se tranzacţioneze marţea trecută, la cîteva zile după ce firma a fuzionat cu o companie de achiziţii cu scop special, Digital World Acquisition Corp., care era tranzacţionată sub simbolul DWAC.

Compania recent fuzionată tranzacţionează acum sub iniţialele lui Trump, DJT.

Analiştii notează că evaluarea ridicată a companiei se datorează parţial achiziţiilor de acţiuni de către susţinătorii politici ai lui Trump, care sînt entuziasmaţi să deţină o parte dintr-o companie atît de strîns asociată cu presupusul candidat la preşedinţia republicană.

Cu toate acestea, acest entuziasm creează riscuri unice pentru companie. Noul document 8-K spune că Trump Media ”poate fi supusă unor riscuri mai mari decît platformele obişnuite de social media din cauza concentrării ofertelor sale şi a implicării preşedintelui Trump”.

„Aceste riscuri includ descurajarea activă a utilizatorilor, hărţuirea agenţilor de publicitate sau a furnizorilor de conţinut, riscul crescut de piratare a platformei TMTG, nevoia mai mică de Truth Social dacă discursul Primului Amendament nu este suprimat, critica la adresa Truth Social pentru practicile sale de moderare şi creşterea numărului de procese ale acţionarilor.”

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?