X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

A ratat cursa: Un pasager a fost găsit cu o valiză plină de "marfă vie"

15 mai. 00:30   Externe
3552 0

Un bărbat cu o valiză plină de scorpioni și păianjeni veninoși a fost scos de pe lista de pasageri ai unui avion, în Istanbul.

Presa a aflat că traficantul nenorocit era un om de știință care studiază aceste creaturi.

Poliția turcă a arestat un bărbat care încerca să se îmbarce într-un avion cu o valiză plină de păianjeni veninoși și scorpioni. Incidentul a avut loc pe aeroportul din Istanbul.

Bărbatul avea în bagaj zeci de pungi în care se aflau aproximativ 1.500 de scorpioni și păianjeni de valoare, inclusiv tarantule, precum și zeci de sticle de plastic cu un lichid nedeterminat. Potrivit presei turcești, infractorul s-a dovedit a fi Lorenzo Prendini, curator al Muzeului de Istorie al SUA, relatează Noi.md cu referire la unian.

Site-ul muzeului îl menționează pe Prendini ca fiind curator al colecțiilor de păianjeni, scorpioni și miriapode. Acesta spune că cercetările sale despre păianjeni și scorpioni l-au dus în peste 30 de țări.


Poliția a declarat că specimenele confiscate erau endemice în Turcia, că ADN-ul lor ar putea fi copiat și că otrăvurile lor ar putea fi extrase pentru a fi folosite la fabricarea de medicamente. Suspectul se confruntă cu acuzații în temeiul legii împotriva contrabandei.

6
0
1
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?