X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

A murit cel mai bătrîn panda uriaș din Japonia

3 apr. 00:30   Externe
1735 0

Cel mai bătrîn panda uriaș din Japonia, Tan Tan, a murit la vîrsta de 28 de ani la o grădină zoologică din orașul Kobe, în vestul țării, după ce a petrecut 24 de ani în aceasta ca simbol al recuperării după Marele Cutremur din Hanshin care a lovit regiunea în 1995, a anunțat luni grădina zoologică.

Femela de panda uriaș, a cărei vîrstă era echivalentă cu peste 80 de ani în ani umani, era sub tratament după ce i s-a descoperit o boală de inimă în martie 2021, transmite Noi.md cu referire la G4Media.

Se crede că Tan Tan a murit din cauza prostrației cauzate de boală, potrivit Kobe Oji Zoo.

Un îngrijitor al grădinii zoologice a găsit-o pe Tan Tan în stare de stop cardio-respirator duminică, puțin după ora locală 22:00, iar moartea ei a fost confirmată la ora locală 23:56, după ce un medic veterinar a efectuat operațiuni de resuscitare.

Tan Tan a venit la grădina zoologică din China în anul 2000 în baza unui contract de închiriere pe 10 ani, însă șederea ei a fost prelungită după ce partea chineză a fost de acord să extindă contractul cu cinci ani de două ori.


Femela trebuia să fie trimisă înapoi în China în iulie 2020, dar călătoria a fost amînată din cauza pandemiei de coronavirus.

După pandemie, întoarcerea ei a fost amînată din nou avînd în vedere necesitatea unui tratament medical în urma diagnosticării unei boli cardiace asociate vîrstei în 2021.

Grădina zoologică nu a prezentat-o pe Tan Tan publicului larg din primăvara lui 2022 din cauza stării sale de sănătate. Din toamna anului trecut, Tan Tan era mai puțin activă și dormea mai mult.

0
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?