X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 135
Transnistria stiri: 1453

A îndreptat o rază laser spre cer și a primit o amendă: motivul pentru care s-a decis pedepsirea unui cetățean german

29 mai. 13:30   Externe
3142 0

În Germania, un bărbat a fost amendat pentru că l-a orbit pe pilotul unui elicopter al poliției. Despre acest lucru scrie Bild.

În ianuarie 2023, șomerul Matthias H., în vîrstă de 39 de ani, a primit în dar un pointer laser și l-a îndreptat spre cerul nocturn de pe un aerodrom din Saxonia. În acest moment, bărbatul l-a orbit cu laserul pe pilotul unui elicopter Eurocopter 115 aparținînd Poliției Federale. Ca urmare, pilotul a fost nevoit să întrerupă manevra de apropiere, dar și-a anunțat colegii de la sol despre cele întîmplate, iar huliganul a fost reținut în scurt timp. Acesta a predat de bunăvoie dispozitivul poliției. Matthias a fost acuzat de interferență cu traficul aerian, procurorul susținînd că a acționat cu intenția de a provoca un accident, potrivit media.az.

„Am primit chestia asta cadou și am vrut doar să o încerc”, a susținut acuzatul în instanță.

Bărbatul a susținut că nu a observat elicopterul, dar imaginile de pe camerele de supraveghere video au dovedit contrariul. Cu toate acestea, instanța i-a impus inculpatului doar o amendă de 3 600 de euro, deoarece judecătorul nu a văzut nicio intenție criminală în această farsă.

„A fost o glumă prostească și scumpă. Dar nu văd [în ea] nicio intenție", a observat judecătorul.

3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?