COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost dezvăluit pericolul mortal al medicamentului împotriva COVID-19

Antibioticul azitromicină, care este utilizat pentru a lupta împotriva complicațiilor în COVID-19, poate provoca atac de cord atunci cînd este utilizat împreună cu o serie de alte medicamente. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Illinois din Chicago, acest lucru este menționat în revista JAMA Network Open.

După cum scrie ria.ru, experții au studiat informații despre mai mult de 44 milioane de pacienți și au comparat rezultatele grupurilor care au aministrat amoxicilină și azitromicină, respectiv.

S-a constatat că administrarea concomitentă de azitromicină și preparate care influențează asupra impulsurilor electrice ale inimii are legătură cu creșterea cu 40% a frecvenței tulburărilor cardiace, cum ar fi leșin, palpitații ale inimii și chiar stop cardiac. Aceste medicamente sînt preparatele pentru tensiunea arterială, antidepresive, antimalarice și opioide.

Anterior, Institutul american de cardiologie a cerut medicilor să prescrie cu atenție medicamente care provoacă aritmie cardiacă ca efect secundar. Lista a inclus și unele medicamente împotriva COVID-19. Printre astfel de medicamente, autorii au numit clorochina, hidroxiclorochina și azitromicina - toate acestea, conform concluziilor medicilor, pot provoca tulburări ale ritmului cardiac.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load