X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

A fost ales un nou comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului

25 ian. 12:00   Externe
2207 0

Irlandezul Michael O'Flaherty a fost ales miercuri noul comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului, în cadrul unei sesiuni plenare a Adunării Parlamentare (APCE) a acestei organizaţii cu sediul la Strasbourg.

Acest avocat pentru drepturile omului, în vîrstă de 64 de ani, a fost ales pentru un mandat de şase ani în al doilea tur, obţinînd 104 voturi, în faţa fostului ministru bulgar Meglena Kuneva (70 de voturi) şi a austriacului Manfred Nowak (37 de voturi).

El îi succede bosniacei Dunja Mijatovic, care a fost aleasă în ianuarie 2018. În ultimul său raport anual către APCE din această săptămînă, Dunja Mijatovic a cerut "un efort colectiv şi hotărît pentru a recîştiga terenul pierdut şi pentru a obţine progrese în privinţa drepturilor omului", notează Noi.md со ссылкой на hotnews.ro.

Fost director al Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, O'Flaherty a fost, de asemenea, profesor de drepturile omului şi director al Centrului Universitar Naţional Irlandez, comisar-şef al Comisiei pentru Drepturile Omului din Irlanda de Nord şi membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, reaminteşte APCE.

1
3
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?