X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

A doua navă cu cereale a părăsit portul ucrainean prin coridorul temporar

22 sep. 2023,, 14:00   Externe
2739 0

O a doua navă transportînd cereale a părăsit un port ucrainean folosind un coridor temporar.

Despre aceasta a relatat RBC-Ucraina cu referire la ministrul Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, pe Facebook.

El a precizat că o altă navă încărcată cu cereale a părăsit portul ucrainean Cernomorsk. Este vorba despre vrachierul Aroyat (pavilion Palau), care a sosit în Ucraina sîmbăta trecută. Nava va livra 17,6 mii de tone de grîu ucrainean pentru Egipt.

După cum notează Reuters, plecarea celor două nave din porturile ucrainene este un test al capacității Ucrainei de a restabili exporturile maritime după ce Rusia s-a retras din "acordul privind cerealele" și a blocat efectiv o parte din Marea Neagră.

Ucraina a deschis coridoare temporare în Marea Neagră pentru navele comerciale. Rutele sînt destinate în principal ieșirii navelor civile care se află în porturile ucrainene de la începutul războiului.


Ieri, prima navă cargo Resilient Africa, care a plecat din portul ucrainean cu cereale, a ajuns în Bosfor. În acest fel, vrachierul a reușit să rupă blocada unei părți a Mării Negre.

0
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?