Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

800 de guri de tuneluri în Fîşia Gaza, descoperite de la începutul ofensivei

3 dec. 2023,, 16:40   Externe
2092 0

Armata israeliană a anunţat - duminică - că trupele sale au descoperit peste 800 de guri de tuneluri în Fîşia Gaza de la începutul ofensivei sale terestre în enclava palestiniană la sfîrşitul lunii octombrie şi că aproximativ 500 au fost distruse, potrivit EFE.

"De la începutul operaţiunilor terestre în Fîşia Gaza, soldaţii Forţelor de apărare israeliene (IDF) au localizat peste 800 de guri de tuneluri subterane ale Hamas", a anunţat un purtător de cuvînt al armatei, indicînd că aproximativ 500 dintre acestea "au fost distruse folosind diverse metode operaţionale".

"Unele din aceste guri conectau obiective strategice ale Hamas prin reţeaua de tuneluri subterane", a adăugat armata, precizînd că "au fost distruse tuneluri de mulţi kilometri".

În plus, potrivit purtătorului de cuvînt citat, aceste "guri de tunel erau situate în zone civile", iar unele chiar în "structuri civile, cum ar fi şcoli, creşe, moschei şi locuri de joacă", o dovadă suplimentară- conform lui - "a modului în care Hamas foloseşte în mod deliberat populaţia şi infrastructura civilă ca acoperire pentru activitatea sa teroristă în Gaza".

Pe de altă parte, trupele israeliene au localizat "cantităţi mari de arme" în unele tuneluri.


De la începutul ofensivei terestre israeliene în Fîşia Gaza, 72 de soldaţi israelieni au fost ucişi şi cîteva sute au fost răniţi, conform agenţiei de presă citate.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?