X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Vadim Ceban: Gazul s-ar putea ieftini

18 ian. 21:44  
2960 1

Gazul s-ar putea ieftini cu cel puțin doi lei în scurt timp. Săptămîna viitoare Moldovagaz va depune o cerere în acest sens la Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Declarația a fost făcută de către directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, care a precizat că în prezent sînt mai multe premise pentru ajustarea tarifului în vigoare, transmite TV8.

„După calculele noastre tariful mediu poate fi în jur de 14-16 lei. Asta este la etapa aceasta reieșind din datele de care noi dispunem pentru că unele componente din structura tarifului s-au schimbat, de exemplu tariful de distribuție va fi ajustat, devierile financiare vor fi micșorate. Vom fi primii care vom anunța la ANRE referitor la ajustarea tarifului și vom face acest lucru imediat după 20 ianuarie”.

Precizăm că, în prezent datorită compensațiilor, în funcție de gradul de vulnerabilitate, consumatorii achită pentru un metru cub de gaz între 12 și 18 lei. Astfel, dacă tariful la gaz va scădea cu doi lei, de ieftinire vor beneficia în mare parte doar consumatorii mai puțin vulnerabili.

„Compensația nu va scădea. Au fost stabilite prețurile compensate, respectiv consumatorul plătește acest preț compensat dacă este mai mic decît cel reglementat, dacă tariful reglementat devine mai mic decît prețul compensat consumatorul plătește prețul cel mai mic, adică cel reglementat, aici depinde de cît de mult va scădea tariful”.


În prezent, consumatorii achită pentru un metru cub de gaz 18 lei și șase bani cu TVA.

5
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?