Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Poliția a destructurat un grup infracțional care a provocat pagube unei burse de criptomonede

24 noi. 2023,, 12:01  
1673 0

Ofițerii Direcției investigare infracțiuni economice a INI, ai ARBI, procurorii PCCOCS, anunță destructurarea activității unui grup infracțional din Chișinău, care și-a prejudiciat cu aproape 4.000.000 lei clienții la bursa de criptomonede.

Aceștia, din mai 2022 pînă în prezent, de comun cu cetățeni ai altor state, au creat o platforma fictivă de tranzacționare a criptomonedelor, cu denumire și interfață identică unei platforme cu renume mondial. Așa cum clienții unor astfel de platforme le permit organizatorilor accesul la propriile fonduri, ca aceștia să efectueze tranzacții cu criptomonede, membrii grupului infracțional au profitat și și-au însușit banii clienților, în loc să efectueze tranzacțiile convenite. Ulterior, din banii însușiți prin escrocherie, aceștia și-au cumpărat mașini și proprietăți de lux în Chișinău și București, transmite Noi.md.

Prin urmare, una din victime a informat autoritățile de drept, care au pornit investigațiile penale și au desfășurat percheziții. Astfel, în cadrul percheziției din localul unei săli de jocuri computerizate și de realitate virtuală, din Chișinău, ce aparține unui membru al grupului criminal organizat menționat a fost ridicată tehnică, inclusiv de calcul, console pentru jocuri, în scopul cercetării informației privind faptele penale investigate și deciderii privind aplicarea măsurii asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune.


Totodată, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au fost aplicate sechestre asupra bunurilor cumpărate de către aceștia în Moldova și România, de peste 1.500.000 lei, în vederea eventualei confiscări, pentru recuperarea prejudiciului cauzat. În continuare, oamenii legii întreprind măsuri în vederea identificării tuturor victimelor schemei infracționale, timp în care persoanele investigate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?