Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grecia va avea ambasadă la Chișinău

6 dec. 2023,, 08:30  
1671 1

Deschiderea ambasadei Greciei la Chișinău este planificată pentru 2024, anunță președenția într-un comunicat de presă.

Precizarea a fost făcută după ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, notează Noi.md cu referir ela realitatea.

În discuție, Președinta a accentuat implementarea reformelor de către Republica Moldova – progrese reflectate și în raportul Comisiei Europene din 8 decembrie privind extinderea Uniunii Europene.

Dialogul a vizat și dorința Moldovei de a începe negocierile pentru aderarea la UE cît mai curînd posibil. Această temă urmează să fie dezbătută la reuniunea Consiliului European de la mijlocul acestei luni.

„Președinta Sandu și Prim-ministrul Mitsotakis, de asemenea, și-au reafirmat angajamentul pentru întărirea relațiilor bilaterale. Pașii concreți în această direcție sînt deschiderea ambasadei Greciei la Chișinău este planificată pentru 2024 și inaugurarea recentă a zborului Atena – Chișinău operat de Aegean Airlines. Liderii s-au referit și la continuarea cooperării în domeniul energetic”, anunță președinția.

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?