Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Leul moldovenesc împlinește astăzi 30 de ani

29 noi. 2023,, 10:14   Economie
2740 0

Banca Națională a Moldovei (BNM) marchează astăzi, 29 noiembrie 2023, Ziua monedei naționale. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 30 de ani de la punerea în circulație a leului moldovenesc, ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest an aniversar pentru leul moldovenesc, BNM organizează mai multe evenimente, între care, o călătorie pe „Drumul banilor”. Este un eveniment de educație financiară îndrăgit de copii și tineri, subiectul financiar devenind pentru mulți dintre ei unul de interes sporit. Călătoria va începe la banca centrală și se va încheia la băncile comerciale, oferind vizitatorilor posibilitatea de a afla cum circulă banii, sub ce formă și cum ajung în economie sau la consumatori.

De asemenea, Banca Națională, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, organizează, în perioada 25-30 noiembrie 2023, excursii dedicate aniversării leului moldovenesc. La intrarea în muzeu, vizitatorii primesc un card- tichet, care le oferă accesul gratuit în toate sălile, inclusiv la expoziția „Comorile trecutului”, care prezintă vestigii din aur și argint.

Aniversarea va culmina cu o ceremenoie oficială, care va putea fi urmărită în direct pe toate canalele de comunicare ale BNM, inclusiv pe pagina web și rețelele de socializare. În cadrul acesteia, vor fi desemnați cîștigătorii concursului „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”.

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993.

5
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?