X 
Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Vladimir Bolea: "Băncile susțin poziția guvernului privind creditarea agricultorilor"

4 oct. 2023,, 13:45   Economie
1880 0

Băncile susțin poziția guvernului în ceea ce privește creditarea agricultorilor.

Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul, ministrul Agriculturii și Alimentației, Vladimir Bolea, în cadrul unui briefing de presă după întîlnirea cu reprezentanții băncilor comerciale.

Potrivit acestuia, subiectul principal al discuțiilor a fost creditarea și recreditarea producătorilor agricoli pe fundalul "situației dificile". Bolea a spus că reprezentanții băncilor au dat dovadă de o "abordare profesionistă", deși au recunoscut că în anumite cazuri au existat probleme legate de deservire în cazul reîmprumuturilor, transmite infotag.md.

Ministrul a declarat că în curînd va avea discuții separate la nivel de guvern, apoi cu Banca Națională despre segmentul de credite luate de agricultorii din zone cu calamități naturale, pentru a lua măsuri suplimentare prin intermediul unei comisii de urgență.

"Sunt în favoarea poziției ministerului și a guvernului și a deciziilor privind împrumuturile luate deja de fermieri. Vom acționa atât în interesul fermierului, cât și în interesul național - dezvoltarea durabilă a industriei", a declarat Bolya.


”Toți (reprezentanții băncii) susțin poziția guvernului și a ministerului, iar decizia luată va fi în interesul agricultorului și al nostru național - dezvoltarea agriculturii în mod sustenabil, a declarat Vladimir Bolea.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?