X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Vasile Chirtoca: "Moldova ar putea face un salt mare, dacă leul ar deveni moneda dezvoltării”

12 aug. 2023,, 10:00   Economie
2235 0

Țara noastră ar putea face un salt mare, dacă Occidentul, de care în mare măsură depinde actuala conducere, și nu doar actuala, ne-ar ajuta sau ne-ar permite să creăm propriul sistem financiar, ca leul să devină moneda dezvoltării.

O astfel de opinie a exprimat președintele DAAC Hermes SA și președintele Consiliului de Administrație al DAAC Hermes Grup SA, Vasile Chirtoca, în cadrul talk-show-ului "Без галстуков” (Fără cravată) cu Alexandr Stahurschii, pe canalul TV N4, relatează Noi.md.

El a menționat că moneda dezvoltării înseamnă posibilitatea accesări creditelor în lei nu mai scump de 5% pentru cel puțin 7 ani cu "vacanța" de rambursare de cel puțin trei ani.

”Asta ar fi moneda de dezvoltare a afacerilor. Pentru familii moneda de dezvoltare ar fi posibilitatea de a accesa un credit pentru locuință cu 3-5% pentru un termen de cel puțin 25 de ani”, a menționat Vasile Chirtoca.

”În același timp, nouă ni se spune: "Vedeți, în Occident cresc procentele". Băieți, nu faceți comparații! Acolo sînt capitaluri istorice, bunuri imobiliare imense, active uriașe, întreprinderi formate, branduri mondiale etc. Noi avem sarcini total diferite, care pot fi soluționate doar prin reformarea sistemului financiar în așa fel, ca leul să devină monedă de dezvoltare. În caz contrar – spuneți ce vreți. Dacă nu soluționați această problemă, dacă nu modificați Legea privind Banca Națională, dacă nu vă înțelegeți în această privință cu partenerii occidentali, vor fi doar vorbe goale”, a subliniat președintele DAAC Hermes SA și președintele Consiliului de Administrație al DAAC Hermes Grup SA.

13
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?