X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Vinurile și divinurile moldovenești vor ajunge pe rafturile magazinelor din Azerbaidjan

12 oct. 2022,, 17:00   Economie
2355 0

Delegația Republicii Moldova, care a participat ieri la întîlnirea cu oamenii de afaceri azeri, a înregistrat rezultate pozitive, negociind pe loc cîteva contracte avantajoase.

Societatea pe acțiuni Barza Albă, cu sediul la Bălți, a semnat un contract de distribuție cu o renumită rețea de supermarketuri din Azerbaidjan, care are în prezent peste 100 de puncte de vînzare. Astfel, primul lot de divinuri moldovenești este preconizat să ajungă pe rafturile magazinelor azere la începutul lunii noiembrie.

Tot la Baku, în cadrul întîlnirii moldo-azere a oamenilor de afaceri, s-a discutat posibilitatea semnării unui contract de distribuire a produselor vinăriei Mileștii Mici, din orașul Ialoveni.

În prezent, pe piața din Azerbaidjan pot fi găsite unele produse ale întreprinderii vinicole „Cricova”. În acest sens, s-a pus în discuție subiectul lărgirii sortimentului în punctele în care vinurile și spumantele moldovenești deja se comercializează. În cadrul vizitei sale de lucru din această săptămînă în Azerbaidjan, prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat magazinul combinatului de vinuri „Cricova” S.A., deschis în capitala azeră.

Menționăm că, spre deosebire de anul 2020, cînd pe rafturile unităților comerciale azere au ajuns circa 26 mii de litri de băuturi tari autohtone, cu o valoare de 127 mii de dolari, anul trecut volumul exportului de băuturi spirtoase moldovenești pe piața din Azerbaidjan a crescut, constituind circa 143 mii de litri, cu o valoare totală de 335 mii de dolari.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав