X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Vasile Tarlev: "Economia trebuie separată de politică"

14 ian. 2023,, 17:00   Economie
3053 1

În ciuda neînțelegerilor între țări, economia trebuie separată de politică, iar politicienii înșiși nu ar trebui să creeze probleme pentru dezvoltarea afacerilor, ceea ce este important pentru bunăstarea cetățenilor, a țărilor și a lumii în ansamblu.

Despre aceasta a declarat președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC21, relatează Noi.md

El a menționat că, în general, anul 2022 nu a fost un an ușor pentru comunitatea mondială, uneori foarte complicat, incert și pînă în prezent multe poziții se află în suspans.

"În ciuda acestei situații pentru Congresul Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor, al cărui președinte al Consiliului eu sînt, am decis rapid, ne-am orientat și am creat o platformă foarte atractivă, în ciuda diferitelor interdicții, embargouri, restricții sau acțiuni militare. Pe fondul tuturor acestor lucruri și în baza Congresului Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor, am creat, din punctul nostru de vedere, o platformă bună și atractivă pentru dezvoltarea economiei în ansamblu în lume. Am adus la cunoștința majorității guvernelor acelor țări care sînt membre ale Congresului Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor că economia trebuie separată de politică și, în ciuda neînțelegerilor la nivel politic între țări, acestea nu ar trebui să intervină, nu ar trebui să creeze probleme pentru dezvoltarea afacerilor. Afacerile înseamnă economie, iar economia înseamnă progres. Economia este fundamentul oricărui stat și nu numai, dacă vorbesc la nivel macro, iar dacă la nivel micro, este bunăstarea oricărei persoane, familii, țări și a lumii în ansamblu. Și nu trebuie să confundăm una cu alta, ci să permitem economiei să avanseze. Politicienii trebuie să ajute, iar dacă nu pot ajuta - măcar să nu împiedice", a spus Vasile Tarlev.

Potrivit lui, cu conducerea majorității țărilor care sînt membre ale Congresului Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor s-a ajuns la o înțelegere reciprocă.


"Și credem că, în principiu, am finalizat bine anul 2022 în situația actuală, pe o notă pozitivă. La sfîrșitul anului, au fost desfășurate anumite acțiuni în cadrul forumurilor internaționale, pe diferite platforme. Unul dintre evenimente a fost Forumul Internațional de investiții economice din Bișkek, Kârgâzstan, la care au participat o mulțime de țări, conducerea guvernelor, statelor, oamenilor de afaceri și așa mai departe. Și pe această notă, considerăm că rezultatele anului 2022 sînt mai mult sau mai puțin optimiste, comparativ cu cel puțin un an mai devreme, cînd exista și pandemie, și incertitudine, și tensiune, au fost încălcate toate regulile care au fost create zeci de ani în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului și o serie de alte instituții internaționale. Totul a fost uitat, totul a fost încălcat și a existat un suspans, incertitudine și multe altele. Dar noi, cei din Congresul Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor, considerăm că sfîrșitul anului trecut este mai optimist pentru această organizație internațională. Împreună cu experții noștri, credem că am găsit un loc foarte atractiv. Privim cu optimisc spre anul 2023 în această direcție", a declarat președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor, fostul prim-ministru al Moldovei, Vasile Tarlev.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?