X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Vasile Chirtoca: "De administrarea aeroportului Chișinău se pot ocupa și autoritățile Moldovei, și companiile locale”

28 oct. 2023,, 10:00   Economie
2378 0

Poate administra Aeroportul Internațional Chișinău atît statul moldovenesc, care a acumulat suficientă experiență în gestionarea cu succes a marilor companii, cît și cel puțin cîteva zeci de companii moldovenești.

O astfel de opinie a exprimat președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, în materialul analitic al portalului Noi.md "Va primi oare Moldova dividende din Planul de reconstrucție a Ucrainei, și ce are cu asta Aeroportul internațional Chișinău?".

El a subliniat că de investitori străini e nevoie acolo, unde cu sarcina investițională nu se isprăvesc ori statul moldovenesc, ori businessmenii moldoveni.

Vasile Chirtoca a menționat că Ilan Șor, o persoană tînără și fără suficientă experiență în afaceri, în esență s-a isprăvit binișor cu această sarcină. Și asta fără investiții deosebite, doar din contul activității aeroportului însuși.

”Este dovada faptului că statul și, repet, cîteva zeci de companii moldovenești, posedă experiență și potențial pentru atragerea reușită a investițiilor necesare și administrarea competentă a portului aerian în interesele statului și poporului moldovenesc. Pentru ce o persoană, care are experiență în afaceri și înțelege bine cele spuse de mine, caută investitori străini? Poate, nu înțelege. Sau, poate, așa ni s-a ordonat?”, a subliniat președintele companiei DAAC Hermes.

10
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?